4 Tips Sådan Kommer Du Godt Fra Start I Dit Nye Job!
Tilbage til alle artikler.

4 tips: Sådan kommer du godt fra start i dit nye job!

Sådan – tillykke! Du er kommet igennem nåleøjet, kontrakten er underskrevet, og inden længe starter dit nye jobeventyr. Selvom langt de fleste virksomheder i dag har tilrettelagt onboardingprogrammer for deres nye medarbejdere, findes der også en række tiltag, du som ny medarbejder selv kan gøre! Her er fire tips til at komme godt fra start i dit nye job:

Vi har alle været der: Opstarten på dit nye arbejde nærmere sig med hastige skridt. Sommerfuglene basker rundt indeni – og forventningerne til, hvordan dit nye arbejdsliv former sig og din egne faglige udvikling, er på sit højeste.

Her får du 4 tips til at kickstarte din onboarding forud for opstart:

  1. Søg viden

Ingen forventer, at du ved alt om virksomheden fra første dag, men lidt grundig research og ved at opsøge viden selv, skaber du et godt afsæt for din opstart.

Vær ikke bange for at række ud til din nye leder, hvis du har spørgsmål til din opstart, eller hvis noget er uklart for dig i forhold til virksomhedens kultur eller kerneopgave. På den måde viser du, at du tager ansvar for din egen læring, og det er noget, som får langt de fleste ledere til at klappe i hænderne.

  1. Ræk ud til dine nye kollegaer

I have an announcement to make” – mange bruger LinkedIn som et værktøj til at dele jobskifte med deres netværk. Med et personligt opslag, får du mulighed for at sige tak for samarbejdet til tidligere kollegaer, og mulighed for at kickstarte dialogen med din fremtidige, nysgerrige kollegaer.

  1. Giv dine kollegaer indblik i hvem du er

Hvordan giver du dine kollegaer et godt indblik i, hvem du er som person? I løbet af din første tid vil du formentlig opleve spørgsmål som ”Hvor har du arbejdet før?”, ”Hvor bor du?” og ”Hvad kan du godt lide at lave i din fritid?”

Det kan være hjælpsomt at reflektere lidt over, hvad man vil fortælle om sig selv. Det kan også tage brodden af nervøsitet, hvis du har tænkt, hvad du vil svare dine nye nysgerrige kollegaer. Derudover kan du overveje at inkludere, hvad du finder interessant ved virksomheden, og hvorfor du valgte jobbet.

  1. Vær åben og nysgerrig

På mange måder kan jobstart sammenlignes med en rejse til et nyt land. Du har en god idé om, hvad der venter, men kulturen kan adskille sig markant fra det, som du er vant til. Ved at være åben og nysgerrig får du hurtigere forståelse for kulturen i virksomheden.

I forbindelse med ansættelsesprocessen har du garanteret allerede kigget på din kommende virksomheds hjemmeside, men nu, hvor du rent faktisk har landet jobbet, nærlæser du formentlig indholdet omkring kerneopgaver, kultur og værdisæt med andre øjne.

“It takes two to Tango”
Selvom det godt kan føles som et mentalt maratonløb at starte et nyt sted, vil du kunne lette lidt af presset ved at være godt forberedt. Den gode onboarding hviler på virksomhedernes skuldre, men med enkelte tiltag, kan du selv bidrage til at få en god opstart. 


Held og lykke med din jobstart!

Del: