7 Fordele Ved At Være Vikar
Tilbage til alle artikler.

7 fordele ved at være vikar

Vikarjobs er fra et traditionelt synspunkt ikke en særlig anset ansættelsesform. Men for en hel del jobsøgeres vedkommende burde det være en vej ind på arbejdsmarkedet. Der kan nemlig være en række fordele forbundet med at søge job som vikar. Er du ny på jobmarkedet og mangler erfaring på cv’et eller frihed til at gå på opdagelse og finde din niche på arbejdsmarkedet, så læs med her, hvor vi afslører 7 fordele ved at være vikar.

 

1. Du får gratis hjælp
Som vikar bliver du en del af et rekrutteringsmaskineri, der sætter dig i kontakt med virksomheder, der søger netop dine kompetencer. Ved at oprette dit cv hos et vikarbureau skubbes du frem i søgelyset hos de rekrutterende virksomheder, som bureauet indgår samarbejder med.

Når de har fundet dig som match, vil du typisk blive indkaldt til et møde med en rekrutteringskonsulent, der vil klæde dig på til jobsamtalen og det efterfølgende vikariat og i det hele taget agere kontaktperson mellem dig og virksomheden, du ansættes hos. Du har med andre ord dit vikarbureau samt deres faglige ekspertise og netværk i ryggen gennem hele rekrutteringsforløbet.

 

2. Fleksible arbejdstider
Vikariater er ofte ret fleksible, da du som regel har friheden til selv at bestemme, hvor mange timer om ugen, du vil arbejde.

Har du et deltidsjob, men vil gerne arbejde lidt ekstra ved siden af? Ønsker du en ugentlig fridag for så til gengæld at snuppe en enkelt nattevagt i weekenden?

Uanset scenariet tilbyder vikariater ofte den fleksibilitet, der gør, at du kan designe din arbejdsuge, så den passer til dit liv.

 

3. Gode udviklingsmuligheder
Som vikar har du gode muligheder for at udforske forskelligartede stillingstyper og prøve dine evner af i forskellige virksomhedskulturer.

Modsat fastansættelser, hvor der typisk er en forventning om, at du allerede inden ansættelsen har fundet din niche og derfor er kompetent inden for et særligt område, har vikarer ofte mere elastik til at dykke ned i, hvad de egentlig er bedst til og brænder mest for.

Vikariater kan derfor være en rigtig god måde at oparbejde kompetencer, idet der ofte tilbydes mere trygge og fleksible rammer for udvikling end ved faste stillinger.

 

4. Et springbræt til fastansættelse
Det er ikke ualmindeligt, at vikariater af længere varighed fører til fast job. Med såkaldte Try&Hire-forløb sørges der for, at du kan prøve dine kompetencer af som vikar hos en virksomhed, som på sigt kan vælge at tilbyde dig en fast stilling.

Længden på forløbet kan variere fra bureau til bureau. Hos Temp-Team er der som udgangspunkt tale om et 16-ugers vikaransættelsesforløb, hvor du har mulighed for at afprøve samarbejdet med en virksomhed, inden der skrives kontrakt til fastansættelse. Det kan du læse mere om her.

 

5. Du får foden ”indenfor”
Uanset om det viser sig, at vikariatet giver anledning til fastansættelse eller ej, vil du have fået foden indenfor hos en spændende virksomhed, som har udrustet dig med nye erfaringer og kompetencer, der pynter på cv’et.

Har du af den ene eller anden årsag stået uden for arbejdsmarkedet for en stund? Så kan vikariatet være en rigtig smart genvej til at ”komme tilbage” og få fyldt de tomme huller på cv’et – således, at du står med en stærkere profil den dag, du skal til at søge fast arbejde.

 

6. Du opbygger et netværk
Lykkes det dig som vikar at gøre et godt indtryk på din chef eller kollega, vil de formentlig huske dig, hvis en ledig, fast stilling skulle dukke op. Hvem ved – måske de kunne få brug for dig på et senere tidspunkt?

Derudover er det ikke utænkeligt, at de vil dele deres gode erfaringer med dig som vikaransat med deres øvrige netværk, så du den vej igennem – via deres private netværk uden for virksomheden, hvor du var i vikariat – har mulighed for at finde fast arbejde.

 

7. Forskellige typer praktisk erfaring giver attraktivt cv
Da vikariater som nævnt skaber gode rammer for at prøve nye ting, kan det være en frugtbar måde at ”spice” dit cv op med praktisk erfaring fra forskellige typer arbejdspladser med forskelligartede kulturer og arbejdsopgaver.

Det gør dit cv attraktivt for et bredere felt af virksomheder og åbner for, at du kan søge job hos steder eller i brancher, du normalt ikke ville have haft i kikkerten.

Hos Temp-Team har vi næsten 45 års erfaring med vikaransættelser og Try&Hire-forløb. Er du interesseret i at høre, hvilke muligheder vi kan tilbyde dig, kan du klikke her eller ringe til os på 70 10 09 44.

Del: