De Bedste Hænder Ryger Først – 7 Gode Råd Til Den Perfekte Sommervikar
Tilbage til alle artikler.

De bedste hænder ryger først – 7 gode råd til den perfekte sommervikar

Sommeren er en dejlig tid på året, hvor mange virksomheder har brug for ekstra hjælp – enten til at håndtere den øgede efterspørgsel eller til at dække for medarbejdere, der tager på velfortjent ferie. Efterspørgslen efter sommervikarer er derfor stor, og det kan være svært at finde topkandidaten før konkurrenten. Men med den rette strategi kan du finde en sommervikar, der kan hjælpe din virksomhed med at blomstre i ferien.

Senior Recruiter hos Temp-Team København, Gigi Christiansen, har stor erfaring med at bemande sæsonbestemte vikarjobs og deler her sine 7 bedste råd til at finde den perfekte sommervikar.

1. Analysér behovet og definér klare krav

Forud for kandidatsøgningen bør du gøre dig klart, hvilke behov og kvaliteter du leder efter i en sommervikar, samt i hvilken periode du har brug for, at vikaren træder til.

Definér derfor sommervikarens arbejdsopgaver samt kvalifikationer, der er nødvendige i jobbet – og få i samme ombæring identificeret, hvilke opgaver der eventuelt kan udliciteres til andre.

Sørg også for at få specificeret, hvilken profil du søger med hensyn til baggrund, studier, tidligere erhvervserfaring, sprogkundskaber og personlige egenskaber.

2. Begynd tidligt – og find de bedste

Der findes intet endegyldigt svar på, hvornår du skal begynde at lede efter sommervikarer. Vi erfarer dog, at gode sommervikarer er meget efterspurgte – så jo før du begynder at søge, jo bedre er dine chancer for at finde topkandidaten.

Udvalget er normalt bedst tidligt på sæsonen, hvorefter de fleste hurtigt sikrer sig et sommerjob. I Temp-Team har vi heldigvis en god base af kandidater og kan levere arbejdskraft hele året rundt.

3. Spred budskabet gennem netværk og sociale medier

Din medarbejderstab og dine forbindelser på sociale medier kan være en guldgrube, når du skal finde den perfekte kandidat. Det kan derfor være en god idé at spørge dine nuværende medarbejdere, om de kender nogen, der kunne være interesseret i et sommerjob.

Benyt også lejligheden til at kontakte tidligere vikarer, du har været tilfreds med – måske de har lyst til at gentage succesen eller kan anbefale nogen, som kunne have interesse i et sommerjob? Ved at annoncere stillingen på sociale medier kan du desuden nå ud til følgere, der kunne være interesserede i at arbejde for dig eller den branche, du arbejder i.

4. Tiltræk den rette kandidat med en attraktiv jobannonce

For at tiltrække den rigtige kandidat er det vigtigt at skrive en klar og attraktiv jobannonce. Sørg for at beskrive, hvad sommerjobbet indebærer og hvilke kvalifikationer, der kræves. En velformuleret jobannonce kan hjælpe dig med at skille dig ud fra konkurrenterne. Husk derfor at formidle de særlige fordele eller ‘unique selling points’, som kandidaten får ud af at vælge netop dig som arbejdsgiver.

5. Gennemfør et grundigt interview og afstem forventninger

Det er essentielt at gennemføre et grundigt interview for at finde den rette sommervikar. Sørg for at få et klart billede af kandidatens baggrund, tidligere erfaring og personlighed. Du bør også drøfte forventninger til jobbet, så begge parter ved, hvad der forventes i løbet af sommeren. Det mindsker risikoen for misforståelser og gør det lettere for sommervikaren at udføre sit arbejde på den bedst mulige måde.

6. Sørg for et godt onboardingforløb

Når du har fundet den rette sommervikar, er det vigtigt at byde vedkommende velkommen med en god start. En vellykket sommerrekruttering handler ikke kun om at finde den rette person, men også om at sørge for, at vedkommende bliver budt velkommen og får den oplæring samt information, som er nødvendig for at kunne udføre jobbet bedst muligt.

Benyt også lejligheden til at afklare, hvilke ansvarsområder og begrænsninger der er forbundet med stillingen. Kan du skabe positivt arbejdsmiljø, der faciliterer de rette værktøjer og den nødvendige støtte for din sommervikar, har du opskriften på et vellykket samarbejde og en produktiv sommer.

7. Søg hjælp hos et vikarbureau

Et vikarbureau kan være en stor hjælp, når det gælder om at finde den rigtige sommervikar. Bureauet kan tage sig af hele rekrutteringsprocessen, lige fra at definere behov og udforme jobannoncen til at gennemføre interview og udvælge de bedste kandidater.

BONUSRÅD: Sæt et positivt punktum på ansættelsen

Uanset hvad der sker efter sommerjobbet, er det vigtigt, at din medarbejder efterlades med en god oplevelse og et positivt indtryk af dig som arbejdsgiver. Ved at vise anerkendelse og give feedback på vikarens præstationer, øger du chancen for, at vikaren anbefaler dig som arbejdsplads til andre – eller måske ligefrem ønsker at vende tilbage din virksomhed i fremtiden. Det er med andre ord vigtigt at prioritere et godt outboardingforløb også.

Del: