Den Bedste Måde At Byde En Sommervikar Velkommen På
Tilbage til alle artikler.

Den bedste måde at byde en sommervikar velkommen på?

7 tips til en vellykket introduktion

Sommervikarer er en vigtig del af mange arbejdspladser i sommerperioden. Det kan dog være en udfordring at byde sommervikarer ordentligt velkommen på arbejdspladsen og få dem til at være produktive på kort tid.

Et velstruktureret introduktionsprogram kan gøre en stor forskel og sikre en effektiv start på jobbet.Her deler vi nogle tips og tricks, der kan hjælpe dig med at skabe en vellykket introduktion for dine sommervikarer.

Send en solrig hilsen
Hold kontakten op til den første dag ved at udpege en mentor eller kollega til at oprette forbindelse til den nye medarbejder på LinkedIn, send en videohilsen fra den administrerende direktør eller e-mails fra teamet.

Udarbejd en klar introduktionsplan
Send vikaren en introduktionsplan, så vikaren ved, hvad der sker hvornår, og hvem der er kontaktperson i løbet af sommeren.

Gør det let at udføre arbejdet
Sørg for en hurtig og klar overførsel af viden gennem fx en mentor, instruktionsvideoer og dokumenter om praksis.

Forbered arbejdspladsen
Få sommervikaren til at føle sig velkommen med en ryddet og organiseret arbejdsplads eller et personligt sted, hvor han/hun kan opbevare sine ting. Tag en rundvisning i lokalerne og invitér teamet til en sommerlig kaffe/middag.

Prioritér forberedelser
Få styr på så mange praktiske detaljer som muligt inden den første dag, så vikaren har tid til at komme ind i jobbet og lære de nye kolleger at kende. Forbered fx adgangskort/parkeringstilladelser, få de nødvendige underskrifter, bestil tøj, computer og telefon.

Optimér mængden af informationer
Afhængigt af arbejdets kompleksitet kan du sende vigtige oplysninger ud inden den første dag, så vikaren kan absorbere oplysningerne i sit eget tempo, inden han/hun begynder.

Oplys praktiske detaljer
Nye medarbejdere har ofte en masse praktiske spørgsmål. Berolig medarbejderen ved at samle oplysninger om arbejdspladsen som fx omklædningsrum, frokostfaciliteter, parkeringsfaciliteter, dresscode eller krævet beskyttelsesbeklædning.

Vil du have mere inspiration til, hvordan du kan introducere og byde dine nye medarbejdere velkommen?

Gå ikke glip af disse artikler:
Hvorfor onboarding betaler sig
Preboarding  skaber tryghed hos den nye medarbejder før opstart
Preboarding: 5 tips til første fase i onboardingprocessen

Del: