Julie, 25 År I TT
Tilbage til alle artikler.

Med vikariatet som springbræt: 25 års tro tjeneste

En solskinshistorie fra Temp-Team

Et vikariat blev til et universitetsprojekt, et andet til et studiejob – og siden har vikariater fulgt som perler på en snor. Vikartilværelsen har nemlig banet vejen for, at Julie fandt sin vej i karrieren: ”Du lærer simpelthen dig selv bedre at kende.”

Kan man gøre karriere som vikar?

Ja, det kan man – og med stor succes endda! Det er Temp-Teams trofaste kandidat Julie et lysende eksempel på.

Julie blev student i Odense i 1999, og allerede ugen efter sad hun til samtale på Temp-Teams hovedkontor i København.

”Jeg kom bogstaveligt talt ind med firetoget og havde stadig huen på til den samtale,” griner hun i sin erindring.

Samtalen mundede ud i et vikariat hos et stort dansk teleselskab. Det udviklede sig hurtigt til et godt samarbejde, hvor Julie kunne vikariere on and off i sommerferier og perioder, hvor de ellers havde brug for, at hun trådte til.

Da Julie begyndte at studere på universitetet, besluttede hun sig for at fortsætte sit vikarvirke med Temp-Team som rekrutterende mellemled.

”Det var et rigtig godt supplement til SU'en, hvor jeg selv kunne vælge, hvornår jeg ville arbejde. Så det var jo lidt en luksus. Men Temp-Team har også været rigtig gode til at ringe og spørge, hvornår jeg var færdig med mine eksaminer. Det betød, at jeg næsten aldrig stod uden et vikariat i studiepauserne og sommerferien.”

Gav anledning til semesterprojekt

”Sørg for at bruge dit netværk” er et velkendt karrieråd, som ofte adresseres til studerende og unge, der debuterer på arbejdsmarkedet – og det kan give selv den mest flittige student sved på panden. For hvilket netværk er det lige, man skal trække på, når man er helt grøn på erfaring?

For Julie var dilemmaet nogenlunde det samme, da hun med sin studiegruppe skulle skrive et semesterprojekt i samarbejde med en virksomhed.

”Så tænkte jeg 'ved du hvad, jeg har den her kontakt inde hos det her teleselskab, jeg har vikarieret for – skal vi ikke spørge, om vi må komme ind og lave noget hos dem?' Så det gjorde vi! Til slut skulle vi jo præsentere dem for vores opgave, og der endte de faktisk med at implementere flere af de løsninger, vi havde lagt frem. Det var rigtigt fedt,” fortæller hun.

”Så der har faktisk været nogle sammenhænge, hvor jeg har kunnet trække på de kontakter, jeg har fået gennem vikariater, til at kunne skrive opgaver gennem min studietid.”

Med ja-hat og åbent sind

At se muligheder frem for begrænsninger er en filosofi, der synes at have fulgt Julie siden det første møde med Temp-Team. Om det har drejet sig om opgaver inden for it og kommunikation, tastearbejde hos et teleselskab eller at folde kasser i Rynkeby, har Julie altid haft ja-hatten på til de vikariater, hun er blevet tilbudt.

”De har på en eller anden måde altid passet til den situation, jeg har været i. Som studerende har jeg altid fået sjove, spændende og udfordrende opgaver, der har givet mig værdifulde erfaringer til min videre vej. Det er også sket et par gange, at et vikariat har udviklet sig til en stilling som studentermedhjælper,” siger Julie og giver følgende råd til dem, der overvejer at sætte gang i karrieren som vikar:

”Det handler om at udvise en god, åben og omgængelig attitude. Vis, at du godt kan – at du er villig og ikke kræsen. På den måde lærer du simpelthen dig selv at kende på en måde, hvor du kan spørge dig selv 'jamen, hvad har jeg lyst til?' 'Hvilken slags kultur har jeg lyst til at arbejde i?' Det er jo også derfor, at jeg vidste, hvad jeg gerne ville lave, da jeg var færdig med at studere.”

Stor koordinerende rolle

Det er 25 år siden, at fynske Julie for første gang troppede op i receptionen med studenterhuen på skrå. Og hun er blevet hængende lige siden.

”Jeg har altid anbefalet folk at tage fat i Temp-Team, fordi jeg synes, at den måde, I behandler folk på, er rigtig, rigtig fin. Jeg synes altid, der er styr på det. I taler pænt til folk. Og hvis I siger, at I vender tilbage, jamen så gør I det også. Det er en af de ting, som har gjort, at jeg bare igen og igen har taget fat i jer.”

Julie husker tilbage på den spæde vikartid, hvor timesedler var noget, der skulle udfyldes med chefens underskrift på tre-lags gennemslagspapir.

”Så var det frem med kuglepen og karbonpapir hver fredag. Én side til virksomheden, én til mig selv, og den sidste afsted med frimærke i posten til Temp-Team,” griner hun.

Tiden er gået – og selvom meget har ændret sig siden dengang, har Temp-Team og vores kunder stadig glæde af Julie, der i dag sidder i en koordinerende rolle hos Energinet.

”Jeg blev tilbudt en konsulentstilling som projektkoordinator i forbindelse med den nye gasrørledning hen over Fyn. Men da de ikke var færdige med at få fjernet den gamle, spurgte de, om jeg ikke også ville være Document Controller på det projekt. Det sagde jeg pænt ja tak til – og arbejder derfor nu på to spændende projekter samtidig. Så jeg hygger mig – fortsat.”

-

Vil du ligesom Julie prøve vikartilværelsen af og samle erfaringer fra forskellige virksomheder og brancher, så registrér dit cv her og giv os et kald på 70 10 09 44.

Del: