Nye Medarbejdere Til Mikrobiologien
Tilbage til alle artikler.

Nye medarbejdere til mikrobiologien

I hjertet af den danske Life Science-industri i Kalundborg ligger den nystartede, mikrobiologiske pharma-virksomhed Meliora Bio. Cykliske processer og bæredygtighedsprincipper er en del af hverdagen, og målsætningen blandt medarbejderne er altid ”at få mest ud af mindst muligt”.

Fra håndsprit til hvedehalm
Vækstrejsen for Meliora Bio, som er ejet af Karsten Ree Holding, startede i 2020 under Corona, hvor der skulle produceres store mængder håndsprit. Siden er det gået hurtigt. Virksomheden med speciale i bioethanol er på blot to år gået fra syv til 25 medarbejdere.

”I vores søgen efter nye medarbejdere til fremtidige projekter blev det hurtigt klart for os, at vi brugte enormt mange interne ressourcer og for meget tid væk fra vores projekter. Derfor kontaktede vi Temp-Teams Life Science & Specialist-afdeling, som skulle hjælpe os med at rekruttere og understøtte laboratoriets vækst,” fortæller Susanne Jørgensen, laboratorieleder hos Meliora Bio.

I forbindelse med laboratoriets vækst og ambitionen om at sikre en langvarig og ansvarlig udnyttelse af Jordens ressourcer gennem cykliske processer står Meliora Bio over for at skulle skalere yderligere op i antallet af medarbejdere. I samarbejde med et canadisk firma har Meliora Bio nemlig fået et gennembrud inden for fødevareindustrien på baggrund af hvedehalm:

”Forestil dig muligheden for at købe et måltid i supermarkedet, hvor der i forvejen er tilsat en ingrediens, som automatisk sikrer dig god fordøjelse. Kostfiberen er med til at stabilisere tarmfloraen, hvilket er yderst relevant i verdensdele, hvor man ikke spiser fx rugbrød og fiberholdig mad – det er blandt andet den slags projekter, som vi skal bruge flere medarbejdere til at rulle ud,” fortsætter Susanne Jørgensen.

Bæredygtighedskultur og en ekstra muskel
Den store stigning i antallet af medarbejdere har krævet en ekstern searchmuskel til at finde kvalificerede kandidater inden for laborant- og ingeniørområdet. Temp-Teams Recruiter & Account Manager i Life Science og Specialists, Nicklas Andersson, har både viden om og interesse for det mikrobiologiske og kemiske område, og det har været altafgørende med det indgående kendskab til Life Science-industrien, fortæller Nicklas:

”Når man arbejder med Life Science, ved man, at inventaret i et laboratorium er specifikt indrettet til at matche specialister, som hver dag arbejder for at skabe revolutionerende gennembrud. Derfor har det været vigtigt for os allerede fra første møde at lære Meliora Bio godt at kende og have kontinuerlig opfølgning, så vi kunne finde kandidatprofiler, hvis kompetencer og personlighedsprofiler stemte overens med Meliora Bios ønsker.”

En tryg rekrutteringsproces
Som laboratorieleder har det for Susanne Jørgensen været afgørende, at Meliora Bio kunne overlade rekrutteringsarbejdet til Temp-Team, der har fungeret som rådgiver og sparringspartner fra start til slut:

”Det har været en effektiv, nem og ikke mindst tryg proces at samarbejde med Temp-Team. Vores fagområde har været varetaget på en god måde – og vi har kunnet følge med i processen, da der kontinuerligt har været en god kommunikation og opfølgning.

De fleste af vores processer er så specialiserede, at man først er rigtig selvkørende, når man står hands-on i laboratoriet – derfor har det været vigtigt for os, at både kompetencer og personlighed har matchet, når man bruger så mange timer sammen som team i laboratoriet”.

Skal vi gøre arbejdet for dig?
Har du også behov for hjælp til at finde specialistprofiler inden for Life Science, kan du kontakte os her.

Er du laborant eller ingeniør og søger nye udfordringer, kan du uploade dit cv i vores database her.

Del: