Tilbage til alle artikler.

Gode råd til din ansøgning

Gode råd til din ansøgning

Din ansøgning og dit cv er det materiale, som du skal bruge til at sælge dig selv! Det er derfor vigtigt, at du følger nogle enkle retningslinjer i forbindelse med selve ansøgningen.

Skriv selv din ansøgning og brug dit eget sprog. Det er vigtigt, at der er harmoni mellem den person, der skriver ansøgningen, og den, der kommer til samtale.

Brug aldrig standardansøgninger. Hver enkelt ansøgning skal være målrettet til lige præcis det job, du søger.

Vær ærlig, så det billede, du giver af dig selv, matcher det billede, de får af dig til samtalen.

Ansøgningen skal som hovedregel kun fylde én A4-side.

Formulér ansøgningen, så den er letlæselig, og undgå knudrede sætninger, fremmedord og slangudtryk.
Du må gerne bruge metaforer til at beskrive dig selv eller den måde, du ofte løser en opgave på. Fx ”Jeg arbejder som et damplokomotiv, der lige skal op i fart, men som derefter kører derudad, indtil opgaven er løst”.

Vær meget opmærksom på dine formuleringer og pas på, du ikke formulerer sætninger, så de kan misforstås.

Gentag ikke for mange ord fra annoncen, men vælg nogle ord, der betyder det samme. Forhold dig til det, der ønskes, og beskriv, hvordan du matcher disse krav. Hvis der fx i annoncen står, at man skal være teamplayer, så forklar med dine egne ord på hvilken måde, du er det.

I det hele taget så fortæl, hvordan en bestemt kompetence kommer til udtryk for dig i stedet for at remse en masse kompetenceord op.

Skriv helst i nutid, da det gør teksten levende og nærværende.

Få evt. en god ven eller kollega til at læse ansøgningen igennem for at vurdere, om det præsenterer dig på en god måde, og om der er stavefejl eller uhensigtsmæssige vendinger.

Del: