Temp Team Aalborg Team
Tilbage til alle artikler.

AI og rekruttering: Succesfuldt bureau har mennesket i centrum

MigogAalborgs artikel om Temp-Teams syn på AI og rekruttering

Det sidste år har AI, Chat GPT og kunstig intelligens været på alles læber.

Flere frygter, at deres job er i fare – for kan vi ikke bare sætte AI til at gøre det i stedet?

De nye og fremvoksende AI-teknologier har uden tvivl et kæmpe potentiale til at udføre et stykke arbejde effektivt, og kan være med til at automatisere et hav af forskellige processer.

Og måske skal vi slet ikke lade os skræmme. Det vigtigste er nemlig, ifølge rekrutteringsbureauet Temp-Team, at man bruger AI som en medspiller, og hverken sætter det på bænken eller lader det udkonkurrere de andre spillere på holdet.

Rekrutteringsbranchen er ingen undtagelse, når vi snakker AI – her kan det bruges til at udarbejde jobannoncer og lave CV-screeninger af de mere formelle kvalifikationer. Smart ikke?

Men noget af det vigtigste, når de rekrutterer hos Temp-Team er at have mennesket i centrum. Og dén opgave er de ikke sikre på, at AI kan klare alene.

Kan du stole på AI?

Temp-Team har i den grad kunnet følge med i, hvordan flere og flere dele af rekrutteringsprocessen så småt er begyndt at kunne erstattes af kunstig intelligens, forklarer Emil Klastrup, der er Account Manager hos Temp-Team.

Det landsdækkende bureau har eksisteret siden 1979, og er blevet skabt i en tid, hvor arbejdsmarkedet endnu ikke havde fået øjnene op for værdien i rekruttering. Nu er det så godt som uundværligt for mange virksomheder. Det er – ligesom AI – med til at fjerne pres og frigive ressourcer til andre opgaver.

Temp Team Emil Klastrup

Og det kommer nok kun til at vokse sig endnu større  – med eller uden AI.

“Der er ingen tvivl om, at AI er effektivt. Men når det handler om mennesker, som skal være en del af din hverdag, er det stadig vigtigt at huske på at have det hele menneske i centrum af rekrutteringsprocessen,” fortæller Emil Klastrup.

Derfor sætter de hos Temp-Team stadig mennesket først. Det er relationerne, der er i højsædet. Og hvis de vælger at bruge AI aktivt i deres processer, er det kun til at klare de opgaver, som ikke behøver direkte kontakt mellem to personer.

Det er vigtigt for dem at kunne stå inde for alle de kandidater, som de har med at gøre. Derfor kan de sætte en tyk streg under, at de ikke bare ansætter et dokument, når de udvælger en kandidat.

Din ven i nøden

I Temp-Teams Aalborg-afdeling, som holder til i Boxit-kontorbygningen, sidder de fire personer, der dækker rekruttering i hele Nordjylland.

De har to forskellige ben, som de arbejder ud fra og kan både kalde sig for vikar- og rekrutteringsbureau.

Derfor kan de både være din ven i nøden, hvis I for eksempel skal rekruttere en ESG-profil for første gang, eller hvis I akut får brug for en vikar.

De bruger AI som en samarbejdspartner, men i deres optik rimer kemi og relationer ikke på robotter.

Ifølge Emil Klastrup skiller de sig ud ved at dyrke deres sociale relationer og prioritere at afholde personlige samtaler og møder med både kandidater og kunder.

De er af den overbevisning, at det rette match mellem arbejdsplads og kandidat er en kompleks menneskelig og social proces, som ikke udelukkende kan standardiseres og automatiseres.

Temp Team Aalborg

Så hvis du ønsker en professionel sparringpartner, som kan garantere, at de udfører et grundigt stykke arbejde og scanner både de faglige- og sociale kompetencer, så er det Temp-Team, du skal hive fat i.

Du kan få en uforpligtende og mere uddybende samtale på telefon 76 71 09 40.

Del: