Tilbage til alle artikler.

Ansøgning på stillingsannonce

Ansøgning
Din ansøgning er din mulighed for at argumentere for og vise, hvorfor du er en interessant kandidat til jobbet. Din ansøgning har sammen med dit cv til formål at få dig indkaldt til en personlig samtale, hvor du endnu bedre kan uddybe dit kandidatur til stillingen.

Din ansøgning skal fortælle:

  • Hvorfor du ønsker jobbet
  • At du har de rette faglige kompetencer til at bestride jobbet
  • At du har de rette personlige kompetencer til at passe ind i organisationen

Din ansøgning er personlig, og der er derfor ikke noget rigtigt eller forkert. Du skal dog altid tænke på, hvem modtageren er, og hvilket job du søger, når du planlægger stilen i din ansøgning.

Både indhold, sprogbrug, længde og layout skal tilpasses din modtager, ligesom mængden af information skal tilpasses til den jobannonce, du tager udgangspunkt i.

Din ansøgning skal som udgangspunkt indeholde:

Overskrift
Brug overskriften fra stillingsannoncen eller skab din egen ”catchy” overskrift. Hvis virksomheden har mange stillinger opslået, skal du måske holde dig til overskriften fra stillingsannoncen, så der ikke opstår tvivl om, hvilket job du søger.

Indhold
Fortæl, hvad der har fanget din opmærksomhed ved jobannoncen, og hvorfor du søger stillingen. Her skal din egen motivation gerne brænde igennem.

Fortæl om din faglige baggrund for at søge stillingen – brug gerne eksempler fra dit arbejdsliv uden at gentage dit cv. Hvis du kan beskrive, hvordan kompetencer fra et tidligere job kan bringes i spil i løsning af arbejdsopgaverne i den stilling, du søger, er det rigtig fint.

Fortæl om dine personlige kompetencer og om, hvordan du forestiller dig, at de kan komme i spil i jobbet.

Afslutning
Lav en kort opsummering af din motivation og kompetencer i et afsluttende ”svirp med halen” a la ”Så hvis I har brug for en faglig stærk XXXX med ben i næsen og et smil på læben, så kunne det godt være mig.”

”Jeg ser frem til en personlig samtale.”

Hent ansøgning guide her

Del: