Employer Branding Tiltræk Talenterne Med Et Medarbejderløfte
Tilbage til alle artikler.

Employer branding: Tiltræk talenterne med et medarbejderløfte

Arbejdsmarkedet er under forandring, og kandidaterne har nye præferencer og forventninger til deres arbejdsplads. Hvis du vil fremstå som en attraktiv arbejdsgiver og tiltrække de rigtige talenter, er employer branding og et godt medarbejderløfte vigtigere end nogensinde før. Ved du ikke, hvordan du skal identificere dine egne fordele og værdier, så lad dig inspirere af vores tips til at bygge, ændre eller styrke dit medarbejderløfte. 

I dag er det ikke dig, der vælger, hvilke talenter du vil have med på holdet – det er dem, der vælger dig. For at tiltrække attraktive kandidater (og ikke mindst beholde dem, du har) skal du vise, hvordan du arbejder for at være en attraktiv arbejdsgiver. 

Hvad er Employee Value Proposition (EVP)?

Employer branding handler om markedsføring over for kandidater: at identificere og fremhæve hvad der adskiller dig og gør dig mere attraktiv end andre arbejdsgivere. Medarbejderløftet (Employee Value Proposition eller EVP på konsulentsprog 😉) er kernen i dit employer brand og er direkte knyttet til de fordele og værdier, du tilbyder medarbejderne i virksomheden. Med et stærkt medarbejderløfte, der appellerer til potentielle kandidater, får du også et stærkt employer branding-værktøj. 

Så hvordan kan du blive drømmearbejdsgiveren?

De virksomheder, der vinder i dag, er dem, der kan levere på nøgleord som kultur, tillid og relationer på arbejdspladsen. Nutidens jobsøgende er stadig optaget af løn, arbejdsplads og meningsfulde arbejdsopgaver, men fokuserer i højere grad på værdier som et godt arbejdsmiljø, god ledelse, faglig udvikling og fleksibilitet. 

Kend din målgruppe. Er du usikker på, hvad der er vigtigt for de kandidater, du vil tiltrække? Spørg dine medarbejdere, hvad der er vigtigt for dem. Husk også, at medarbejderløftet skal være troværdigt og muligt at opfylde. Her er nogle spørgsmål, du kan stille dig selv for at bygge, ændre eller styrke dit medarbejderløfte: 

💥 Virksomhedskultur: 

Kan du sætte ord på virksomhedens kultur? Hvordan kommer ledelsesstilen til udtryk hos medarbejderne? Hyldes kreativitet og nye måder at gøre tingene på? Noget af det vigtigste i en rekrutteringsproces er at finde et kulturelt match kandidat og virksomhed imellem. 

💥 Meningsfuldt arbejde: 

Har du defineret virksomhedens målsætning og bruger den aktivt, når du leder efter nye medarbejdere? Sætter du fælles mål i samarbejde med medarbejderne? At have et meningsfuldt job er vigtigt for os, og at arbejde med mennesker, der deler de samme værdier og målsætninger, er en god motivation for potentielle kandidater. 

💥 Udviklings- og karrieremuligheder:

Kan du pege på gode interne uddannelses- og kursusforløb eller sørger du for at udvikle medarbejderne og skaber mulighed for at gøre intern karriere? Dette er meget vigtigt både for at tiltrække nye, men også for at fastholde eksisterende talenter. 

💥 Fleksibilitet og balance mellem arbejde og privatliv:

Er du opmærksom på dine medarbejderes behov for fleksible arbejdstider og hjemmekontor for at få en balanceret hverdag? Med digitaliseringen som medspiller er det blevet nemmere og vigtigere at få arbejde, fritid og familieliv til at hænge sammen.  

💥 Ledelse og arbejdsmiljø:

Er der et fladt hierarki og højt til loftet i virksomheden? Hvad betyder det konkret? Bliver medarbejderne givet frihed og tillid i forhold til opgaveløsningen? Folk er interesserede i at blive set og hørt på arbejdspladsen, så tænk over, hvordan du viser, at du værdsætter den enkeltes indsats og udnytter deres potentiale. 

 
Hvordan kan et medarbejderløfte formuleres? Her er nogle eksempler:

 

Udvikling
For os er et udviklende arbejdsklima vigtigt, og vi opfordrer dig til at sætte tid af til at udbygge dine kompetencer for at møde fremtidens udfordringer. Vi lytter til, hvordan du vil udvikle dig og tage dit næste skridt fremad. 

Trivsel
Livet er mere end bare arbejde. Vi faciliterer fleksible arbejdstider, hjemmekontor og gode orlovsløsninger for at finde en god balance mellem arbejde, fritid og familie. 

Inddragelse
Du er vigtig og dit engagement værdsættes. Ved at dele erfaringer, perspektiver og turde at prøve nye veje støtter vi vores kollegaer, så vi bliver et stærkere team og kan nå længere.
 
 

Held og lykke med at tiltrække dig og beholde den vigtigste ressource i din virksomhed – menneskene.

Del: