Sådan forvandler du vikariatet til en fast stilling | Temp-Team DK
Åben Døren 2
Tilbage til alle artikler.

Sådan forvandler du vikariatet til en fast stilling

Tre tilgange til vikarjobbet, der kan åbne døren til fastansættelsen

Søger du fast arbejde, men har svært ved at bryde igennem muren til jobmarkedet? Så skulle du overveje at blive vikar! Det kan nemlig være en god måde at få foden inden for hos den branche eller virksomhed, du gerne vil gøre karriere i. I denne artikel giver vi dig tre gode tips til, hvordan du gør.

En vikar er i ordets natur betegnelsen for en medarbejder, der er midlertidigt ansat og dermed ikke er en fast del af medarbejderstaben.

Netop af den årsag har du måske ikke overvejet, hvilke muligheder et vikariat rent faktisk kan gøre for din videre karriere. For kan et vikarjob virkelig lede til en fuldtidsstilling? Ja, det kan det faktisk!

Ikke mindst for dig, der i forvejen er vikar – du befinder dig allerede på springbrættet til fastansættelsen. Men også for dig, der ikke før har overvejet vikariater som en seriøs karrieremulighed – måske på grund af fordomme om ansættelsesformen. Med 45 års erfaring i vikar- og rekruttingsbranchen kan Temp-Team dog gøre dem alle til skamme.

Der er nemlig masser af fordele ved at være vikar, og med den rette indstilling kan du gøre meget for at rykke ansættelsen henimod noget mere permanent. Vi giver dig tre råd til, hvordan du kan gøre det!

🎉Skyd med spredehagl

Er du i en situation, hvor du er nyuddannet, på dagpenge eller måske i et sabbatår mellem studier, kan det være en udfordring at finde et fuldtidsarbejde. Erfaring er nok ikke det, du har allermest af. Af den årsag er du måske heller ikke helt afklaret med, hvilken type arbejdsplads du trives bedst på.

At være tilknyttet et vikarbureau kan dog være en rigtig god måde at finde ud af det på. Her har du nemlig mulighed for at prøve et væld af forskellige jobfunktioner af i en bred vifte af brancher, der går fra de helt korte til de længerevarende ansættelser.

Ikke alene giver det dig værdifulde erfaringer, der lægger et solidt fundament for dit cv at bygge videre på: For hvert vikariat, du tager, er du forhåbentlig blevet klogere på egne styrker, svagheder, kompetencer, potentialer og generelle jobpræferencer. Det gør dig til en mere kompetent og selvbevidst jobansøger i din videre vej på arbejdsmarkedet.

At kaste sig ud i forskellige jobfunktioner kræver dog et vist mod – hvilket leder os videre til næste råd.

👍Tag ja-hatten på

”Ting er, hvad man gør dem til”, ”Smil til verden, og verden smiler til dig” og ”Alt godt kommer til den, der venter”.

Der findes massevis af ordsprog til at beskrive den indstilling, som vi anbefaler dig, at du går ind til ethvert vikariat med: Åbent sind, nysgerrighed, gåpåmod, tålmodighed og en positiv attitude.

Et vikariat er en mulighed for, at du kan prøve kræfter med en ny virksomhed eller branche. Det kan også foregå mere tilrettelagt med et særligt Try & Hire-forløb, hvor du i 16 uger tester og udvikler samarbejdet med en virksomhed, før I forpligter jer til en fælles arbejdsfremtid. Du ser virksomheden an som en potentiel arbejdsgiver – men virksomheden ser også dig an som medarbejder. Er der kemi, kan I måske tage skridtet videre mod en mere permanent relation.

For at du kan få mest ud af et vikariat og blive klogere på, om I er et godt match, anbefaler vi, at du engagerer dig så meget i organisationen, arbejdsopgaverne og kollegerne som muligt. Det kræver dog, at du tager ja-hatten på!

Du finder ikke ud af, om du er til vinterbadning, hvis du kun forsigtigt stikker tåen i vandet. Du er nødt til at kaste dig ud i det uden at være bange for ikke at kunne bunde. På den måde udviser du en interesse, et gåpåmod og et engagement, der med stor sandsynlighed vil fange din leders opmærksomhed eller på anden måde sprede sig som ringe i vandet hos virksomheden.

Det leder os videre til tredje og sidste tip.

🕸️Opbyg dig et netværk

Ligesom i så mange andre karrieremæssige sammenhænge er vikariatet også et sted, hvor du med stor sandsynlighed vil støde på kolleger, ledere og konsulenter fra forskellige grene af virksomheden.

Det kan være i frokostpausen, over kaffemaskinen, til fredagsbaren eller til den store årlige teamdag, hvor hele organisationen rystes sammen.

Udnyt muligheden for at netværke med dem, du møder eller falder i snak med. Det gør du bedst ved at være åben og imødekommende – og ikke mindst modig!

Vær ikke bange for at sætte dig til bords med en gruppe kolleger fra en anden afdeling. Fortæl lidt om dig selv, din funktion og den afdeling, du vikarierer i. Spørg også ind til dem og deres roller i virksomheden.

Det kan måske føles lidt grænseoverskridende – men med den rette åbne og nysgerrige tilgang, kan det vise sig at give pote. Måske salgslederen, du sidder overfor, ser et potentiale i dig – og måske ligefrem en åbning for, at du på sigt kan indgå i hans/hendes afdeling.

Hvem ved? Måske er kimen lagt til en fastansættelse?

Lad Temp-Team hjælpe dig

Hos Temp-Team har vi 45 års erfaring med vikaransættelser og Try & Hire-forløb.

Er du interesseret i at høre, hvilke muligheder vi kan tilbyde dig, kan du klikke her eller ringe til en af vores dygtige rekrutteringskonsulenter på 70 10 09 44 – så finder vi sammen den løsning, der passer bedst til dig og dine karrieredrømme.

Del: